Home > Recepten

Bananensoftijs met chocolademuntsaus en soesjes

275 g rijpe bananen

110 g fijne tafelsuiker

2 eetlepels citroensap

1 dl slagroom

2,5 dl volle melk

200 g pure chocolade

100 g suiker

10 ml crème de menthe

0,5 dl water

25 g boter

25 g bloem

1 ei

zout

poedersuiker

2 bananen

sap van 1 citroen

4 blaadjes munt
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 210 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Breng voor de soesjes het water met de boter en het zout op laag vuur aan de kook. Voeg ineens de gezeefde bloem toe en roer tot zich een deegbal vormt. Neem de pan van het vuur.

Roer het ei los en klop het door het deeg.

Spuit van het soezendeeg reepjes op de voorbereide bakplaat. Bak de soesjes in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen.

Pureer de bananen met de suiker en het citroensap. Roer de slagroom en de melk door de bananenpuree.

Schakel de ijsmachine in op stand softijs en giet de massa in de kom. Draai het tot ijs (of maak het in de diepvriezer).

Verwarm voor de muntsaus de chocolade, suiker en crème de menthe au bainmarie op laag vuur tot het een gebonden saus is.

Knip de soesjes open en vul ze met ijs. Giet een laagje chocoladesaus op vier borden en zet er een gevulde soes in, bestuif hem met poedersuiker.

Garneer met reepjes banaan die even in citroensap zijn gedoopt en een muntblaadje.

Notities

Maak meer soesjes en vries wat over is in, dan is het de volgende keer snel en gemakkelijk te maken.