Home > Recepten

Blauwschimmelkaas met gewelde rozijnen

1/4 l rode port

3 kruidnagels

4 lepels rozijnen

1/2 theelepel peper

2 lepels geschaafde amandelen

60 g Roquefort

60 g Magor

60 g Blue Stilton
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Nagerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Breng port met kruidnagels, rozijnen en peper in een steelpan aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken en neem van het vuur. Laat de rozijnen er minstens 4 uur in weken.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

Neem de kaas een uur van tevoren uit de koelkast. Snij de Roquefort in dunne plakjes. Snij de Magor in plakken en de Stilton in punten.

Verdeel rozijnen met port over 4 potjes. Zet de potjes op bordjes en verdeel de kaas over de bordjes. Strooi de amandelen erover.