Home > Recepten

Bread and butter pudding 1

6 sneetjes witbrood

boter

2 lepel suiker

6 lepels rozijnen

2 lepel sukade

2 lepels rum

2 eieren

3 dl melk

2 lepels suiker

1 lepel suiker

nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Brits

Bereiding

Bestrijk 6 sneetjes witbrood zonder korst royaal met boter. Beboter een vuurvaste schaal, leg er 2 sneetjes in met de beboterde kant omhoog.

Doe er een lepel suiker, 3 lepels rozijnen en een lepel sukade op. Herhaal dit , eindig met brood. Besprenkel met 2 lepels rum.

Klop 2 eieren los. Verwarm 3 dl melk met 2 lepels suiker en de geraspte schil van ½ citroen. Klop dit bij de eieren en giet LANGS het brood. Laat een uurtje staan, strooi er dan een lepel suiker over en nootmuskaat.

Zet 40 minuten in de oven (180°) tot het een goudbruin korstje heeft en serveer meteen.