Home > Recepten

Budino freddo gianduia (chocoladedessert)

1 ei

1 dooier

120 g suiker

45 g pure chocolade geraspt

45 g boter

30 g hazelnoten geroosterd en gehakt

125 g verkruimeld biscuit

boter om in te vetten

slagroom om te garneren
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans

Bereiding

Klop ei, dooier en kristalsuiker licht en schuimig. Chocolade erbij.

Smelt de boter au-bain-marie en doe het chocolademengsel erbij.

Klop eerst tot het aan de kook is, dan 5-10 minuten op laag vuur tot het dik wordt.

Van het vuur nemen en de norden, dan de biscuit erdoor.

Bekleed een vorm van 20 cm in het vierkant of 23 cm doorsnee met bak- of vetvrij papier en beboter.

Doe het mengsel erin en laat afkoelen. Zet 6 uur in de koelkast.

Voor het opdienen uit de vorm nemen, in stukken snijden en garneren met slagroom.