Home > Recepten

Cappuccino 'soufflé'

1/2 chocoladecake

2 lepels sinaasappellikeur

4 lepels sinaasappelmarmelade

4 blaadjes gelatine

2 lepels suiker

2 zakjes Nescafe cappuccino-vanille

250 ml slagroom

1 lepel nougatine (Baukje)
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Bekleed de vormpjes met plasticfolie.

Snij de cake in 4 plakken en steek met behulp van de vormpjes rondjes eruit. Besprenkel de cake met likeur en bestrijk met marmelade.

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.

Breng 1 dl water aan de kook en los suiker en poederkoffie erin op.

Knijp de gelatine goed uit en roer van het vuur af door de koffie. Laat tot kamertemp afkoelen.

Klop de slagroom stijf en spatel het cappuccinomengsel erdoor. Verdeel over de bakjes en leg de plakjes cake erop met de marmeladekant naar beneden.

Laat in de koelkast 1 uur opstijven.

Doe bordjes op de vormpjes, stort de soufflétjes op de bordjes en verwijder plasticfolie.

Bestrooien met nougatine.

Benodigdheden

4 soufflévormpjes van 1.5 dl