Home > Recepten

Chocoladesoufflés

15 g boter

1 lepel bloem

4 lepels hete melk

vanille-essence

25 g pure chocola

3 lepels suiker

2 dooiers

3 eiwitten
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Smelt de boter op laag vuur en roer de bloem erdoor, pruttel 1-2 minuten. Roer de melk erdoor en brena roerend aan de kook.

Draai het vuur laag en roer de vanille-essence, chocola en 1 lepel suiker erdoor. Sudder tot de chocolade gesmolten en het mengsel dik is. Neem van het vuur en koel af.

Klop de dooiers met 1 lepel suiker schuimig, roer door de chocola.

Klop de dooiers met 1 lepel suiker tot pieken en schep een kwart ervan door de chocola. Schep de rest van het eiwit er dan door.

Vet 4 soufflébakjes in, bestrooi met wat suiker en schep het mengsel erin. Zet in een ondiepe ovenschaal, doe er zoveel water in dat de soufflébakjes half onder staan en bak 20 minuten op 200°. Direct serveren.