Home > Recepten

Chocolade-cappuccinomousse in fillodeeg

1 vel filodeeg

1.5 blaadje gelatine

1 dl melk

cappuccino uit een zakje ongezoet AH 10 g

1 lepel koffielikeur

45 g melkchocolade

125 ml slagroom

poedersuiker

2 blaadjes munt

sla-olie om in te vetten

chocolade om te raspen
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.

Breng melk, cappuccino en likeur aan de kook, snij de chocolade in stukjes en laat erin oplossen. Doe in een ruime schaal en zet 20 minuten in de koelkast.

Klop de slagroom stijf en zet in de koelkast. Spatel het cappuccinomengsel door de slagroom en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°.

Vet de vormpjes aan de buitenkant goed in en zet opgekeerd op de bakplaat, snij het fillodeegvel diagonaal door en leg over elk vormpje losjes een driehoek, bestrooi met poedersuiker.

Bak in 3 minuten lichtbruin.

Neem van het vormpje en bak nog 1 minuut.

Schep de mousse in de bakjes.

Rasp er grof wat chocolade over en garneer met munt.

Benodigdheden

2 soufflébakjes van 1.5 dl of ovenbestendige koffiekopjes