Chocolade-cappuccinomousse in fillodeeg |
|
1 vel filodeeg 1.5 blaadje gelatine 1 dl melk cappuccino uit een zakje ongezoet AH 10 g 1 lepel koffielikeur 45 g melkchocolade 125 ml slagroom poedersuiker 2 blaadjes munt sla-olie om in te vetten chocolade om te raspen |
|
BereidingWeek de gelatine 5 minuten in ruim koud water.Breng melk, cappuccino en likeur aan de kook, snij de chocolade in stukjes en laat erin oplossen. Doe in een ruime schaal en zet 20 minuten in de koelkast. Klop de slagroom stijf en zet in de koelkast. Spatel het cappuccinomengsel door de slagroom en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175°. Vet de vormpjes aan de buitenkant goed in en zet opgekeerd op de bakplaat, snij het fillodeegvel diagonaal door en leg over elk vormpje losjes een driehoek, bestrooi met poedersuiker. Bak in 3 minuten lichtbruin. Neem van het vormpje en bak nog 1 minuut. Schep de mousse in de bakjes. Rasp er grof wat chocolade over en garneer met munt. Benodigdheden2 soufflébakjes van 1.5 dl of ovenbestendige koffiekopjes |
Home > Recepten