Home > Recepten

Citroenijs 2

2 dl citroensap

200 g suiker

citroenschil

2 lepels cointreau

250 ml slagroom

1 eiwit

1 dl advocaat

gehakte sukade

8 citroenen
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Neem 8 citroenen, was ze en droog ze af. Snij er een flinke kap af bij de vruchtaanzet en pers ze uit voor het sap. Maak de citroenschil van binnen goed schoon met schaar en lepel of een grapefruitmesje.

Breng sap, suiker en schil in een pannetje aan de kook tot er 2 dl over is. Koel tot lauw af, verwijder de schil en roer er cointreau door.

Klop de slagroom stijf, idem met het eiwit. Meng met een gladde lepel eerst de advocaat door de room, dan het volledig afgekoelde citroenmengsel, dan het eiwit. Dit ziet er slap uit.

Vul de citroenen ermee. Zet rechtop (in eierdopjes) in de vriezer, na 4 uur is het bevroren. Is 6 weken houdbaar.

Serveren gegarneerd met de sukade.