Home > Recepten

Fleur de fruits

250 g lychees

1 doosje vijgen

2 dl creme fraiche

1 lepel Safari

2 mango's

2 kiwi's

5 blaadjes gelatine

1 dl suikerstroop
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: G.J.Stuut

Bereiding

Pureer de lychees, druk de puree door een zeef en roer er 1 dl crème fraÏche door.

Week de gelatineblaadjes 3 minuten, knijp ze uit en los ze in het aanhangend water op door het geheel even te verwarmen (niet koken).

Roer de gelatine door het lycheemengsel, vul hier vormpjes mee en laat het in de koelkast opstijven.

Maak de suikerstroop door 60 gr suiker in 0,4 dl kokend water op te lossen.

Pureer de mango's in een keukenmachine en roer er de afgekoelde suikerstroop, de likeur en 1 dl crème fraÏche door.

Stort de vormpjes op het midden van een bord en giet de mangosaus eromheen.

Garneer met de vijgen en de kiwi.