Home > Recepten

Perziken van de barbecue

12 bitterkoekjes

6 lepels sinaasappellikeur

6 perziken

2 lepels suiker

1 lepel cacao

50 g boter
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat 12 bitterkoekjes weken in 6 eetlepels sinaasappellikeur (slijter).

Halveer en ontpit 6 perziken.

Meng 2 eetlepels suiker met 1 eetlepel cacao (pak á 125 gr, Van Houten).

Leg in iedere erzik een bitterkoekje en bestrooi dit met het suikermengsel.

Verdeel 50 gr boter over de perziken.

Zet de halve perziken ieder op een stukje aluminiumfolie.

Wikkel de perziken in het aluminiumfolie en leg ze ± 30 minuten in de as van de barbecue.

Notities

Serveer met een bolletje ijs, losgeklopte zure room, crème fraîche