Home > Recepten

Gember-chocoladepotjes

2,5 dl slagroom

2 lepels fijne tafelsuiker

1 lepel gehakte of geraspte gemberwortel

3 eieren

zout

100 g geraspte bittere chocola

2 lepels stijfgeklopte slagroom voor garnering

25 g grofgeraspte bittere chocola

2 gemberbolletjes in plakjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Viva

Bereiding

Klop de slagroom voor de garnering met vanillesuiker.

Verhit de room met 1 lepel suiker tegen de kook. Doe de gemberwortel erdoor en laat 15 minuten staan.

Klop de dooiers met de rest van de suiker en het zout lichtgeel en dik.

Zeef de warme room en roer door het dooiermengsel. Giet terug in de steelpan en laat op laag vuur enigszins binden, al roerend. NIET KOKEN!

Roer de chocola erdoor tot die gesmolten is.

Verdeel over 2 kommetjes en laat in de koelkast opstijven.

Serveren met de stijfgeklopte vanilleslagroom, plakjes gember en wat chocola.