Home > Recepten

Peren, gepeperde

4 peren Doyenne du Comice

100 g suiker

1,5 lepel heidehoning

6 pimentkorrels

1 theelepel djahe

1 lepel szechuanpeper

1/2 theelepel anijs

1 potje creme fraiche of zure room

1 fles Italiaanse muskaatwijn



Gebruik als wijn bijvoorbeeld Olimpia amabile Moscato Bianco van de Cantina Sociale Locorotondo.
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Schil de peren maar laat de steeltjes zitten. Snij het 'neusje' er voorzichtig af.

Leg op hun zij in een pan, voeg suiker, honing, piment, gemberwortel en de muskaatwijn. Doe de Szechuanpeper en anijs in een thee-ei en stoof op matig vuur 50 minuten met de deksel op een kier, halverwege de peren keren.

Schep de peren er voorzichtig uit. Kook het vocht in tot krap 2 dl.

Haal thee-ei en piment eruit en giet de stroop over de peren.

Serveren met een beetje crème fraîche of zure room.