Home > Recepten

Peren met Danablu en bacon, gestoofd

2 dl witte muskaatwijn

8 stoofperen

peper

150 g Danablu

16 plakjes bacon

1/2 lepel boter

1 lepel aardappelmeel
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Allerhande

Bereiding

Kan 1 dag van tevoren.

Doe de wijn en 1 dl water in een pan.

Schil en halveer de peren, verwijder klokhuis. Doe de peren in de pan, bestrooi met peper. Breng aan de kook en laat afgedekt op zacht vuur in 45 minuten beetgaar stoven.

Haal de peren met een schuimspaan uit de pan. Zeef het stoofvocht boven een steelpan.

Snij de kaas in 16 stukjes. Leg op elke peerhelft een stukje kaas. Wikkel de bacon erom en leg op een schaal, tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen.



Verdere bereiding:

Verwarm een kommetje voor. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de peren rondom zachtjes 3-4 minuten tot de bacon knapperig is. Verwarm het perenvocht.

Roer het aardappelmeel met 2 lepels water glad en roer bij het stoofvocht. Roer tot een lichtgebonden saus ontstaat.

Doe in het kommetje en zet in het midden van een grote platte schaal, rangschik de peren eromheen.