Home > Recepten

Bladerdeegflapjes, gevulde zoete

1 appel

1 schijf ananas

15 g boter

15 g suiker

kaneel

4 plakjes bladerdeeg

1 eierdooier
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 1/2 cm. Snijd de ananas in even grote blokjes.

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ananas- en appelblokjes. Bestrooi met kaneel en suiker. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Rol de plakjes bladerdeeg uit en leg in het midden van elke plak een schepje van de vulling.

Maak de zijkanten nat met water en vouw ze dubbel.

Bestrijk de bovenkant met de eierdooier en bestrooi licht met suiker.

Bak de flapjes in 8 minuten af in de oven.