Home > Recepten

Gembercompôte, gouden

200 g kumquat

200 g gedroogde abrikozen

2 lepels sultanarozijnen

4 dl water

1 sinaasappel

1 lepel geraspte gemberwortel

4 groene kardamompeulen

4 kruidnagels

2 lepels vloeibare honing

1 lepel geroosterd amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Oosters

Bereiding

Was de kumquats en halveer de grotere. Doe met abrikozen, rozijnen en het water in de pan en breng aan de kook.

Trek de sinaasappelschil in dunne sliertjes van de sinaasappel en doe in de pan. Doe de gember erbij.

Kneus de kardamompeulen lichtjes en doe met de kruidnagels erbij.

Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en sudder 30 minuten onder af en toe omscheppen tot de vruchten zacht zijn.

Pers het sap uit de sinaasappel en schep het met de honing in de pan, garneer met de amandelen en dien op.