Hopjesvla |
|
100 g suiker 4 dl melk 25 g maïzena of custard een beetje melk 1 dooier eventueel 1 dl sterke koffie room eventueel |
|
Bereiding100 gram suiker ( ik nam nu fructose ) in een pan laten smelten en beetje bruin laten worden.In een keer 4 dl koude melk erbij doen. Dan denk je dat het nooit meer goed komt want er ligt een keiharde suikermassa in de melk maar die smelt. Blijven roeren. Dan een papje van 25 gr maizena met een beetje melk erdoor of custard. Als je maizena neemt is het lekker om er een eidooier door te doen maar het hoeft niet. Dan doe je als het dik is geworden er 1 dl echt sterk gezette koffie erdoor ( extract ). Als je een eidooier hebt gebruikt kan je de vla die je eerst goed laat afkoelen garneren met geklopt eiwit. Natuurlijk kan je er room door doen en daar toefjes van op doen. Maar op de eenvoudigste manier is het ook al heel lekker. Als je wat meer maizena of custard neemt heb je pudding. |
Home > Recepten