IJs met warme kersensaus |
|
2 dl droge rode wijn 2 lepels suiker sap van 1/2 citroen zout 2 dl water 450 g kersen maïzena 4 lepels water 2 of 3 lepels kersenlikeur vanille-ijs chocolade-ijs In plaats van kersenlikeur kan ook crème de cassis worden gebruikt. |
|
BereidingVerwarm 2 dl droge rode wijn, 2 eetlepels suiker, het sap van een halve citroen en wat zout met 2 dl water. Blijven roeren tot de suiker opgelost is.Voeg 450 g kersen (pot of vers) toe en laat dit ca. 5 minuten koken tot de kersen wat zacht zijn. Leng 2 eetlepels maizena aan met 4 eetlepels water. Bind de saus met het 'papje'. Laten afkoelen en op smaak maken met 2 a 3 eetlepels kersenlikeur of crème de cassis. Schep op 4 bordjes 2 eetlepels saus, leg daar een bolletje vanille- en chocolade-ijs op en druppel er nog wat saus omheen. Serveer de rest van de saus apart. |
Home > Recepten