Home > Recepten

IJs met warme kersensaus

2 dl droge rode wijn

2 lepels suiker

sap van 1/2 citroen

zout

2 dl water

450 g kersen

maïzena

4 lepels water

2 of 3 lepels kersenlikeur

vanille-ijs

chocolade-ijs



In plaats van kersenlikeur kan ook crème de cassis worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Sausjes
  • Bron: NOS-TT Kerstrecepten 1999

Bereiding

Verwarm 2 dl droge rode wijn, 2 eetlepels suiker, het sap van een halve citroen en wat zout met 2 dl water. Blijven roeren tot de suiker opgelost is.

Voeg 450 g kersen (pot of vers) toe en laat dit ca. 5 minuten koken tot de kersen wat zacht zijn.

Leng 2 eetlepels maizena aan met 4 eetlepels water. Bind de saus met het 'papje'.

Laten afkoelen en op smaak maken met 2 a 3 eetlepels kersenlikeur of crème de cassis.

Schep op 4 bordjes 2 eetlepels saus, leg daar een bolletje vanille- en chocolade-ijs op en druppel er nog wat saus omheen.

Serveer de rest van de saus apart.