Home > Recepten

Kastanjepuree met slagroom

500 g kastanjes

3 dl melk

1/4 vanillestokje

40 g boter

60 g suiker

2,5 dl slagroom

2 eiwitten

50 g poedersuiker of basterdsuiker

Franse vruchtjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: CJ Wannee Kookboek 15e druk

Bereiding

Was de kastanjes, kruis ze diep in zet ze op met zoveel kokend water, dat ze juist bedekt zijn en laat ze 10 minuten zachtjes koken.

Pel ze bij 2 of 3 stuks tegelijk en doe ze in de melk, die met de vanille aan de kook gebracht is. Laat ze hierin op een zacht vuur gaar koken ( ongeveer 1/2 uur).

Wrijf ze door een zeef en vermeng deze puree met de boter en de suiker.

Leg hem op een schotel en laat hem afkoelen.

Klop de room met de gezeefde suiker stijf en vermeng deze met de stijfgeklopte eiwitten en het vanillemerg.

Garneer er de puree mee.

Leg er de Franse vruchtjes op of giet er wat tot caramel gebrande suiker over.