Home > Recepten

Kerstbavaroistaart

20 g gelatine

400 ml slagroom

50 g fijne tafelsuiker

3 eiwitten

400 ml frambozenpuree

50 ml crème de framboise

200 g frambozen

200 g blauwe bessen

200 g lange vingers

125 ml slagroom

30 groene suikerpillen (en/of kerstfiguurtjes)



Frambozenpuree kunt u zelf maken van verse of diepvriesframbozen. Ook is er puree te koop in potten.
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Bekleed een cakevorm van 2 liter inhoud met plastic folie.

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Klop de slagroom met twee derde van de suiker lobbig. Klop de eiwitten tot stevig schuim, voeg al kloppend de resterende suiker toe. Zet slagroom en eiwitschuim koel weg.

Verwarm een deel van de frambozenpuree, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de puree. Schenk deze door een zeef bij de achtergehouden puree, roer de helft van de frambozenlikeur erdoor en zet de pan in een bak ijswater; schep hem af en toe om tot hij geleiachtig is. Meng de frambozen en bessen door de geleiachtige frambozenpuree en spatel deze door de slagroom; spatel daarna ook het eiwitschuim erdoor.

Giet een derde deel van de bavarois in de voorbereide vorm en leg er een laag lange vingers op; besprenkel deze met een beetje likeur. Giet de helft van de resterende bavarois op de lange vingers en leg hierop weer een laag lange vingers, besprenkel ze met likeur en maak nog een laag bavarois en lange vingers. Laat de bavarois op een koele plaats opstijven.

Klop de slagroom voor de garnering lobbig. Stort de bavarois op een mooie langwerpige schaal en bestrijk hem rondom met slagroom. Spuit toefjes slagroom bovenop en garneer met de kerstversieringen.