Kerstpudding op z'n Vlaams |
|
200 g rozijnen 1/2 dl rum 40 g boter 500 g Grieks brood 40 g griessuiker rum of cognac om te flamberen 1/4 l melk voor de vla 1 vanillestokje voor de vla 30 g suiker voor de vla 2 eieren voor de vla |
|
BereidingZet de rozijnen in 1/2 dl rum te weken.Beboter een vorm (gebruik een vorm met deksel (charlottevorm)). Leg een laag Grieks brood tegen de rand en verkruimel de rest van het brood. Leg nu steeds afwisselend een laag broodkruim en een laag rozijnen in de vorm. Bereid een eiervla en giet die in de vorm over de kruimels en de rozijnen, tot ± 2 cm onder de rand. Sluit de vorm en zet hem in een heetwaterbad 1 uur in een op 190°C voorverwarmde oven. Verwijder de vorm en bestrooi de pudding met griessuiker. Warm de cognac of rum, giet die over de pudding, flambeer en dien de pudding brandend op. |
Home > Recepten