Home > Recepten

Kerstpudding op z'n Vlaams

200 g rozijnen

1/2 dl rum

40 g boter

500 g Grieks brood

40 g griessuiker

rum of cognac om te flamberen

1/4 l melk voor de vla

1 vanillestokje voor de vla

30 g suiker voor de vla

2 eieren voor de vla
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de rozijnen in 1/2 dl rum te weken.

Beboter een vorm (gebruik een vorm met deksel (charlottevorm)).

Leg een laag Grieks brood tegen de rand en verkruimel de rest van het brood.

Leg nu steeds afwisselend een laag broodkruim en een laag rozijnen in de vorm.

Bereid een eiervla en giet die in de vorm over de kruimels en de rozijnen, tot ± 2 cm onder de rand.

Sluit de vorm en zet hem in een heetwaterbad 1 uur in een op 190°C voorverwarmde oven.

Verwijder de vorm en bestrooi de pudding met griessuiker.

Warm de cognac of rum, giet die over de pudding, flambeer en dien de pudding brandend op.