Home > Recepten

Koffie-kardamompudding

10 verse kardamompeulen

6,5 dl melk

2 eieren

2 dooiers

45 g witte basterdsuiker

3 lepels oploskoffie

125 g kristalsuiker voor de karamel

4 lepels water
  • Omschrijving recept: Koffierecepten; Nagerechten

Bereiding

Plet de kardamom licht en doe met de melk in een steelpan, laat net niet koken en haal van het vuur.

Maak de caramel door water en suiker te koken tot de siroop goudbruin is en giet dit dat in 6 soufflébakjes à 1,5 dl.

Klop eieren en dooiers los, roer de suiker erdoor. Laat de melk weer bijna koken en roer de koffie erdoor. Roer langzaam door het eiermengsel. Zeef dat dan in een kan en giet voorzichtig op de caramellaag. Zet ze in een braadpan en giet er tot halverwege de bakjes heet water in.

Zet de pan met inhoud 45 minuten op 160° tot de pudding stevig is en een mespunt er schoon uitkomt.

Afkoelen (goed!) en dan storten.