Kulfi met korianderkoekjes |
|
1 lepel maïzena 1300 ml melk 5 kardamompeulen 60 g witte basterdsuiker 3 lepels oploskoffie 60 g gemalen amandelen 1 eiwit voor de koekjes 60 g witte basterdsuiker voor de koekjes 30 g bloem voor de koekjes 1 theelepel ketumbar voor de koekjes rasp van 1/2 sinaasappel voor de koekjes 2 lepels boter voor de koekjes |
|
BereidingMeng de maïzena met 1 lepel melk, zet weg. Doe de rest van de melk en de kardamom in een pan en breng aan de kook. Laat 1 uur inkoken tot 6 ¼ dl, zeef dan in een kan, roer de suiker erdoor en de gemalen koffie en laat 5 minuten staan.Zeef de melk in een pan en roer het maïzenapapje erdoor. Kook al roerend tot het wat dikker is. Roer van het vuur de amandelen erdoor en laat afkoelen. Doe in pudding- of ijsblokvormpjes en bevries het. Vet 4-5 bakplaten in. Klop eiwitten en suiker, roer koriander, bloem, sinaasappelrasp en boter erdoor, schep op elke bakplaat 3-4 hoopjes (totaal ±16 stuks), bak 6 minuten op 190° lichtbruin. Neem van de bakplaat en rol ze om een deegrol, laat ze zo afkoelen (als ze al te hard zijn kunnen ze niet meer opgerold worden!). Samen serveren. |
Home > Recepten