Home > Recepten

Lange vingertaart met skiërs en Crème Anglaise

6 dl melk

1 vanillestokje

4 dooiers

2 lepels maïzena

100 g suiker

300 g lange vingers

jam

slagroom

melk met rum erdoor in diep bord

miniatuurpoppetjes van skiers, bomen etc
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Zet een grote platte schaal van 30 cm doorsnee klaar.

Trek het vanillestokje in de melk (tegen de kook). Klop dooiers met suiker en maïzena wit en schuimig.

Haal het stokje uit de melk. Doe wat melk bij het dooiermengsel, goed kloppen en bij de rest van de melk doen, kloppen (op het vuur) tot het een lobbige gele vla is geworden. Af laten koelen.

Dompel de lange vingers in de melk/rum. Bedek de bodem van de schaal, leg daar dwars op een kleinere laag, herhaal dit tot er een piramide is ontstaan. Giet hierover de vla. Klop de slagroom stijf en verdeel over de berg. Versier met de speelgoed-dingetjes.