Lange vingertaart met skiërs en Crème Anglaise |
|
6 dl melk 1 vanillestokje 4 dooiers 2 lepels maïzena 100 g suiker 300 g lange vingers jam slagroom melk met rum erdoor in diep bord miniatuurpoppetjes van skiers, bomen etc |
|
BereidingZet een grote platte schaal van 30 cm doorsnee klaar.Trek het vanillestokje in de melk (tegen de kook). Klop dooiers met suiker en maïzena wit en schuimig. Haal het stokje uit de melk. Doe wat melk bij het dooiermengsel, goed kloppen en bij de rest van de melk doen, kloppen (op het vuur) tot het een lobbige gele vla is geworden. Af laten koelen. Dompel de lange vingers in de melk/rum. Bedek de bodem van de schaal, leg daar dwars op een kleinere laag, herhaal dit tot er een piramide is ontstaan. Giet hierover de vla. Klop de slagroom stijf en verdeel over de berg. Versier met de speelgoed-dingetjes. |
Home > Recepten