Leche frita (Spaanse zoete kroketjes) |
|
2 eieren 4 lepels bloem 4 lepels basterdsuiker 3 dl melk 1 kaneelstokje 20 g boter 2 eieren bloem broodkruim olie poedersuiker |
|
BereidingKlop 2 eieren in een pan met dikke bodem, klop er 4 lepels bloem, 4 lepels basterdsuiker en 3 dl melk door tot de klontjes weg zijn.Voeg een kaneelstokje en 20 g boter toe en verwarm op laag vuur tot het een dikke vla is. Haal de kaneel eruit. Giet in een rechthoekige beboterde vorm of schaal, strijk glad en laat afkoelen. Klop 2 eieren los in een diep bord, doe bloem en gedroogd broodkruim in aparte borden. Snij de vla in repen, haal achtereenvolgens door ei, bloem, weer ei en broodkruim. Bak in olie en bestrooi met poedersuiker. |
Home > Recepten