Pere al Mascarpone (peer met Mascarpone) |
|
1 sinaasappel 4 peren 50 g roomboter 1 zakje vanillesuiker 100 g witte basterdsuiker 2 dl zoete witte wijn 150 g mascarpone Gebruik sappige peren zoals Triomphe de Vienne of Doyenne du Comice |
|
BereidingBoen de sinaasappel schoon en rasp de schil er dun af. Pers 1/2 sinaasappel uit.Smelt de boter in de koekenpan, roer de suiker erdoor en laat op halfhoog vuur al roerend mooi goudbruin worden. Roer er 1 lepel geraspte sinaasappelschil en de wijn door en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij elke peer in 8 partjes. Besprenkel met 2 lepels sinaasappelsap. Roer de Mascarpone los met de vanillesuiker. Leg de peer mooi neer op 4 bordjes, schenk de karamelsaus erover en schep de Mascarpone ernaast. |
Home > Recepten