Home > Recepten

Pere al Mascarpone (peer met Mascarpone)

1 sinaasappel

4 peren

50 g roomboter

1 zakje vanillesuiker

100 g witte basterdsuiker

2 dl zoete witte wijn

150 g mascarpone



Gebruik sappige peren zoals Triomphe de Vienne of Doyenne du Comice
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er dun af. Pers 1/2 sinaasappel uit.

Smelt de boter in de koekenpan, roer de suiker erdoor en laat op halfhoog vuur al roerend mooi goudbruin worden. Roer er 1 lepel geraspte sinaasappelschil en de wijn door en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat 5 minuten inkoken tot een dikke saus.

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij elke peer in 8 partjes. Besprenkel met 2 lepels sinaasappelsap.

Roer de Mascarpone los met de vanillesuiker.

Leg de peer mooi neer op 4 bordjes, schenk de karamelsaus erover en schep de Mascarpone ernaast.