Peren gevuld met gorgonzola en noten |
|
4 peren 1/2 fles witte wijn 50 g suiker 1 schijfje citroen 2 kruidnagels 50 g boter 250 g gorgonzola 1/4 bos fijngesneden peterselie enkele druppels marsala peper zout frituurolie 100 g walnoten 1 eetlepel honing 2 eetlepels azijn 1/4 struik bleekselderij 1 dl crème fraîche versgemalen zwarte peper In plaats van walnoten kunnen ook pecannoten worden gebruikt. Pecannoten hebben een glanzende bolster die zachter is dan die van de walnoot. De gepelde noot ziet er ongeveer uit als een walnoot en ook de smaak lijkt erop. De noot is vetter. |
|
BereidingSchil en halveer de peren, haal het klokhuis eruit.Breng de wijn met de suiker, de citroen en de kruidnagels aan de kook, draai het vuur laag. Pocheer de peren 5 minuten in de wijn en laat ze in het pocheervocht afkoelen. Klop voor de gorgonzolavulling de boter romig met de kaas, de peterselie en de marsala. Breng deze mousse op smaak met peper en zout. Verwarm de frituurolie tot 140 °C. Frituur de walnoten in de olie in 3 à 4 minuten krokant. Breng de honing en de azijn in een koekenpan aan de kook en roer de noten erdoor. Snijd het bleekselderijblad fijn en roer het door de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout. Doe de gorgonzolamousse in een spuitzak en spuit hem in de halve peren. Leg op vier borden steeds twee halve peren. Giet een beetje selderijroomsaus rondom en garneer met walnoten. |
Home > Recepten