Home > Recepten

Peren in een jasje van bladerdeeg

4 stevige peren (doyenné du comice)

1 bolletje gember

1 eetlepel rozijnen

1 eetlepel citroensap

50 g amandelspijs

1 eetlepel amandellikeur

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 ei

2 dl melk

½ dl slagroom

50 g fijne tafelsuiker

1 vanillestokje

3 eidooiers

4 takjes munt
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bereidingstijd: 1u10
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Steek met een appelboor het klokhuis uit de peren, schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten. (Pocheer peren die erg hard zijn kort in een suikersiroop).

Snijd de gember ragfijn. Meng de rozijnen met het citroensap en de gember door de amandelspijs, voeg naar smaak de likeur toe en vul de peren hiermee.

Verwarm de oven voor tot 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd het bladerdeeg met een pizzaroller in 2 cm brede repen. Omwikkel elke peer met repen bladerdeeg, begin bovenaan; laat de repen elkaar 3 mm overlappen. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak de peren circa 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.

Breng voor de vanillesaus de melk met de slagroom, 25 gram suiker en het opengesneden vanillestokje tegen de kook aan en laat het op laag vuur 25 minuten trekken.

Roer de eidooiers los met de rest van de suiker. Neem het vanillestokje uit de melk en giet al roerend een deel van de melk bij de dooiers. Giet het mengsel terug in de pan en laat de saus al roerend op laag vuur binden.

Schep een spiegeltje van saus op vier verwarmde borden en zet op elk ervan een peer. Garneer met een muntblaadje.