Home > Recepten

Piramide van kletskoppen met gemberijs

7 dl vanilleroomijs

15 gemberbolletjes

1/2 theelepel djahé

2 lepels cognac

2 lepels abrikozenjam

1 lepel citroensap

5 passievruchten

12 kletskoppen

1 lepel nougatine (Baukje)



In plaats van cognac kan ook vieux worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Neem het ijs uit de vriezer en laat in 20 minuten zachter worden.

Snij de gember fijn en meng met de djahé en 1 lepel cognac goed door het ijs. Schep in de timbaaltjes en zet weer terug in de vriezer.

Doe de jam en 1 lepel cognac in een steelpan en verwarm licht, wrijf de jam met een lepel fijn.

Halveer de passievruchten. Roer van het vuur af van 3 passievruchten (6 helften dus) het passievruchtenvlees door de jam.

Dompel de timbaaltjes kort in heet water, leg bordjes erop, keer.

Zet tegen elk ijsje 3 kletskoppen zodat het ijs rondom afgedekt is. Bestrooi de bovenkant met nougatine.

Schep de saus erom. Garneren met een halve passievrucht.

Benodigdheden

4 hoge timbaaltjes van 2 dl.