Home > Recepten

Praline-koffie-roomijs

60 g suiker

60 g geblancheerde amandelen

3 dooiers

100 g witte basterdsuiker

5 dl slagroom

2 lepels oploskoffie

1 lepel Kahlua
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Koffierecepten

Bereiding

Vet een bakplaat in. Verwarm al roerend in een pannetje 60 g suiker en 60 g geblancheerde amandelen tot caramel, stort op de bakplaat, laat volledig hard worden en vergruizel het met de deegroller, dan tot gebruik wegzetten.

Klop 3 dooiers luchtig en dik.

Verwarm ±100 g witte basterdsuiker met 1 ¼ dl water tot de suiker is opgelost, kook dan tot 110° of tot de suiker gaat draden. Laat 1 minuut afkoelen. Giet dit bij de dooiers en klop het dik als een mousse.

Klop 5 dl slagroom luchtig maar niet dik. Los 2 lepels oploskoffie op in 4 theel. water en doe dit met 1 lepel Kahlua koffielikeur door de room, spatel dit weer door het dooiermengsel, roer tenslotte de amandelcaramel erdoor. Doe in een literbak en laat half invriezen. Doe in een kom, schep goed om en laat verder invriezen.

Neem 30 minuten voor serveren uit de vriezer.