Vruchtengelei uit de magnetron, rode |
|
250 g aardbeien 150 g frambozen 100 g aalbessen 1 citroenschil 6 kruidnagels 11 blaadjes gelatine 75 g suiker 4 dl zoete witte wijn |
|
BereidingHou van elke vruchtsoort wat achter voor garnering. Halveer de aardbeien. Week de gelatine in ruim koud water.Zet citroenschil en kruidnagel met 2 dl water in een litermaatje, doe afgedekt in de magnetron (±2 minuten op 700 watt). Verwijder schilletje en kruidnagels, los de gelatine erin op, dan de suiker. Voeg de wijn toe. Doe een laagje in de met koud water omgespoelde puddingvorm, laat in ijswater snel opstijven. Aalbessen erover (mag de vormrand niet raken), laagje gelei erover, weer in het ijswater tot de bessen goed vastzitten. Laagje gelei erop en weer opstijven in ijswater, Herhaal dit alles met de frambozen en de aardbeien. Laat op een koele plaats goed stijf worden. Voor het storten de vorm even in heet water houden, Serveren met vanillesaus, garneren met de achtergehouden vruchten. Benodigdhedenpuddingvorm van 1 l. |
Home > Recepten