Home > Recepten

Rozen-sorbetijs

250 g suiker

6 dl water

sap en rasp van 1/2 citroen

1/2 kopje rozenblaadjes

1 lepel rozenblaadjes

rozenblaadjes om te garneren

1/2 lepel rozenlimonadesiroop

eiwit

poedersuiker

wafelrolletje
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Kook suiker en water, als de stroop belletjes vormt, dan citroenschil en het halve kopje rozenblaadjes toevoegen. Laat 10 minuten zachtjes koken, zeven en af laten koelen.

Roer het citroensap, de lepel in reepjes gesneden rozenblaadjes en de rozensiroop erdoor. Schenk in een diepvriesdoos en laar 3 uur vriezen, elk half uur roeren.

Voor gesuikerde rozenblaadjes: eiwit losroeren, de blaadjes erdoor halen en door poedersuiker wentelen. Op bakpapier aan de lucht laten drogen.

Met een wafeltje serveren.