Home > Recepten

Koffietoetje van Sarjenka. Schuimig

1.5 dl slagroom

1/2 liter kaneelijs

12 chocolade-koffieboontjes

4 lepels sinaasappellikeur

4 lepels suiker

2 dl verse sterke koffie



In plaats van sinaasappellikeur kan ook sinaasappelsap gebruikt worden, en in plaats van kaneelijs, mokka-ijs.
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Koffierecepten
  • Bron: Sarjenka

Bereiding

Roer de likeur of het sap en 3 eetlepels suiker door de hete koffie tot dat de suiker is opgelost. Laat de koffie in de koelkast goed koud worden.

Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Doe 1/3 deel van de slagroom in een spuitzak met een klein kartelmondje.

Klop met een mixer de gekoelde koffie en de rest van de slagroom schuimig.

Verdeel het ijs in kleine bolletjes over 4 hoge ijscoupes of sorbetglazen. Schenk het schuimige koffiemengsel erover.

Garneer met een toefje slagroom en de koffieboontjes.

Direct serveren met dikke rietjes en een lepel.