Home > Recepten

Citroenvla, schuimige

2 citroenen

1 fles (Rijn)wijn

4 eieren

100 g basterdsuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bereidingstijd: 35 minuten

Bereiding

Boen 1 citroen goed af en schil deze dun af. Snijd al het wit van de schil.

Breng ¾ dl water met de schil aan de kook en laat dit 10 minuten trekken.

Pers de tweede citroen uit. Neem de citroenschil uit het water en schenk het water bij het citroensap. Vul het vocht met (Rijn)wijn aan tot 2 dl.

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eierdooiers met de suiker schuimig en schenk er al kloppend het citroenvocht door.

Verwarm dit mengsel in een pan met een dikke bodem of au bainmarie onder voortdurend roeren tot het gebonden is en spatel de eiwitten erdoor. Verwarm de vla onder voorzichtig omscheppen tot deze puft.

Verdeel de vla over vier coupes en serveer er een glas (Rijn)wijn bij.