Home > Recepten

Sinaasappelflensjes

115 g zachte boter

2 sinaasappels

50 kleine suikerklontjes of 24 grote

2 theelepels sinaasappellikeur of brandy

150 g bloem

sap van 2 sinaasappels

melk

1 ei

reuzel
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Pannenkoeken
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Roer de boter tot room.

Maak de sinaasappels schoon en wrijf de schil eraf met de suikerklontjes. Stamp die dan fijn en voeg de likeur toe, meng dan met de boter.

Maak flensjesbeslag met het sinaasappelsap dat met melk tot 3 dl is aangevuld, en bak ze in de reuzel.

Stapel de flensjes met tussen elk flensje vetvrij papier en laat ze afkoelen.

Smeer op elk flensje ca.25 g sinaasappelboter en vouw dubbel en nog eens dubbel.

Schik in een beboterde ovenschaal en zet een half uur in een oven van 140°. Lepel er af en toe wat gesmolten boter over, en dien ze warm op.