Home > Recepten

Sneeuweieren met butterscotchsaus

4 eieren

30 g fijne suiker

1 lepel maïzena

1 l melk

250 ml slagroom

100 g butterscotch-chocolade

1 theelepel oploskoffie

50 g blanke hazelnoten

2 lepels cognac

80 g gezeefde poedersuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Eiergerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Splits de eieren. Klop dooiers en suiker tot het bijna wit is, klop dan de maïzena erdoor.

Kook ¼ l melk met de slagroom, smelt de chocola in kleine stukjes hierin en doe de koffie erbij. Neem van het vuur en giet al roerend bij het dooiermengsel.

Zet op zeer laag vuur en roer zonder te koken tot het zo dik is, dat het aan de bolle kant van een lepel blijft hangen. Neem van het vuur en roer nog 3 minuten. Doe in een kom en bestrooi de bovenkant met wat suiker (tegen een vel).

Klop de eiwitten stijf en klop beetje bij beetje de poedersuiker erdoor.

Kook in een lage wijde pan de rest van de melk. Doop een eetlepel erin en schep een lepel eiwit, laat dat in de kokende melk vallen en pocheer zo 3 balletjes tegelijk ±4 minuten. Keer ze halverwege en laat in een zeef uitlekken. Maak er totaal 12.

Rooster de grofgehakte hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Roer de cognac door de dooiersaus en verdeel over 6 borden. Leg daarop 2 ballen, strooi de hazelnoten erover.