Sticky toffee pudding |
|
175 g dadels 2 theelepels bakpoeder 60 g boter 175 g fijne tafelsuiker 2 eieren 175 g zelfrijzend bakmeel 1 theelepel vanille-essence 200 g donkerbruine basterdsuiker voor de saus 6 lepels slagroom voor de saus 140 g boter voor de saus 1 theelepel vanille-essence voor de saus |
|
BereidingOntpit de dadels en snij ze fijn.Vet een vierkante vorm van 218 cm in met boter. Breng de dadels met 3 dl water aan de kook, voeg de Na-bicarbonaat toe. Afkoelen. Klop boter en suiker, klop één voor één de eieren erdoor en dan beetje bij beetje het bloem, dan het dadelmengsel en de vanille-essence. Bak 30-40 minuten op 180°. SAUS: Breng alles al roerend zachtjes aan de kook en pruttel 3 minuten op laag vuur. Haal de cake uit de oven, giet ruim de helft van de saus erover, zet terug in de oven tot alle saus is geabsorbeerd en de bovenkant goudbruin en bubbelend heet is. Serveer de rest van de saus er apart bij. |
Home > Recepten