Tiramisu 12 |
|
3 eieren voor de cake 150 g witte basterdsuiker voor de cake 100 g bloem voor de cake 1 lepel oplospoederkoffie voor de cake 400 g mascarpone voor de vulling 4 dooiers voor de vulling 125 g witte basterdsuiker voor de vulling 2 lepels rum voor de vulling 2 eiwitten voor de vulling 2 dl zwarte koffie voor de afwerking 70 g geraspte pure chocola voor de afwerking |
|
BereidingCAKE: Maak een cake van de ingredienten, bak 30 minuten op 180° in een rond cakeblik van 20 cm doorsnede.VULLING: Klop de Mascarpone zacht. Klop in een andere kom de dooiers en suiker dik en luchtig. Roer de Mascarpone en rum erdoor. Sla de eiwitten piekig en meng door het kaasmengsel. AFWERKING: Snij de cake in 3 lagen. Leg een laag op een schotel, besprenkel met 1/3 deel koffie, leg 1/3 van de vulling erop en ga zo verder, eindig met de vulling. Bestrooi met de geraspte chocolade. |
Home > Recepten