Home > Recepten

Tiramisu-ijs 2

500 g Mascarpone

0.5 l vanillevla

125 ml espresso of sterke (oplos)koffie

60 g lichtbruine basterdsuiker

150 g amaretti (kleine bitterkoekjes)

slagroom

bitterkoekjes

amandelkrullen

Amaretto
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Klop Mascarpone, vla, koffie en suiker los in een ronde plastic kom en zet 2 uur in de vriezer, klop daarna goed door. Schep de helft in een goed ingevette cakevorm die langs de lange kant met plastic is bekleed.

Doop de koekjes in de Amaretto en beleg het ijs ermee. Schep de rest van het ijs erop. Snel werken wegens ontdooien!

Zet nog minstens 4 uur, liever een hele nacht in de vriezer.

Stort op een snijplank en snij in plakken.

Garneren met een slagroomrozet, bitterkoekje of amandelkrul en schenk er een glaasje Amaretto bij.

Benodigdheden

cakevorm van 1,5 l.