Home > Recepten

Vanillerijstsoufflé

1 l melk

0,25 vanillestokje

75 g rijst

zout

2 eieren

60 g suiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Rijstgerechten
  • Bereidingstijd: 1u30

Bereiding

Snijd het vanillestokje open en haal met de punt van een mesje het merg eruit. Breng de melk met het stokje en het merg aan de kook.

Was de rijst en doe de rijst met zout in de melk. Roer alles goed om en kook de rijst op laag vuur in 50 minuten gaar. Roer de rijstebrij af en toe om.

Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker schuimig en klop de eiwitten stijf.

Beboter een ronde ovenschaal. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep van het vuur af eerst de eierdooiers en vervolgens de eiwitten door de vanillerijst.

Vul de schaal voor 2/3 met de rijst en zet ze op het rooster onder in een voorverwarmde oven van 200 °C . Laat de rijst in 15 minuten rijzen en licht kleuren.

Dien de schotel snel, afgedekt op.