Aardbeienroom, Vlaamse |
|
500 g aardbeien crème de cassis 100 g roomkwark 2 eieren 1/2 citroen 2 theelepels citroensap suiker melk oublies of wafels In plaats van creme de cassis kan ook sinaasappellikeur worden gebruikt. |
|
BereidingRasp de schil van de citroen.Houd enkele aardbeien apart, snij die in tweeën en zet weg, bedruppeld met de likeur. Pureer de rest van de aardbeien. Splits de eieren, roer de kwark los met de dooiers, citroensap en -rasp, suiker, aardbeienpuree en genoeg melk om een soepele romige massa te krijgen. Klop de eiwitten stijf en schep die er voorzichtig door. Zet enkele uren in de koelkast. Doe de room in glazen en garneer met de gemarineerde aardbeien. Zet er een oublie of wafel op. NotitiesEen recept uit de buurt van Hoogstraten, waar veel aardbeien gekweekt worden. |
Home > Recepten