Home > Recepten

Aardbeienroom, Vlaamse

500 g aardbeien

crème de cassis

100 g roomkwark

2 eieren

1/2 citroen

2 theelepels citroensap

suiker

melk

oublies of wafels



In plaats van creme de cassis kan ook sinaasappellikeur worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Belgisch (Hoogstraten)
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Rasp de schil van de citroen.

Houd enkele aardbeien apart, snij die in tweeën en zet weg, bedruppeld met de likeur. Pureer de rest van de aardbeien.

Splits de eieren, roer de kwark los met de dooiers, citroensap en -rasp, suiker, aardbeienpuree en genoeg melk om een soepele romige massa te krijgen. Klop de eiwitten stijf en schep die er voorzichtig door. Zet enkele uren in de koelkast.

Doe de room in glazen en garneer met de gemarineerde aardbeien. Zet er een oublie of wafel op.

Notities

Een recept uit de buurt van Hoogstraten, waar veel aardbeien gekweekt worden.