Home > Recepten

Appelsienen met platte kaas, Vlaamse

4 sinaasappels

250 g roomkwark

1 ei

100 tot 150 g suiker

sinaasappellikeur



De sinaasappellikeur kan worden vervangen dor vanillesuiker met wat geraspt sinaasappelschil en eventueel een klein scheutje sinaasappelsap.
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Snij een ruime kap af van de sinaasappels zodat ze kunnen worden uitgeperst, haal stukjes sinaasappel uit uit de kapjes.

Roer de kwark los met de losgeroerde dooier, suiker en likeur en proef of de gewenste zoete smaak is bereikt. Klop het eiwit stijf en schep er voorzichtig door. Vul de sinaasappelschillen ermee, en met de stukjes sinaasappel.

Snij wat dunne reepjes van de afgesneden kapjes, pocheer in wat suikerwater en garneer de sinaasappel ermee.