Home > Recepten

Pudding, Vlaamse

200 g biscuit of beschuit

200 g meelsuiker

200 g rozijnen

200 g macaroni

200 g rozijnen

100 g boter

kaneel

8 cl brandewijn

zout

gekonfijte citroenschil

12 a 15 eieren

1 l melk

broodkruim
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Deegwaren; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breek de macaroni, kook hem even voor en spoel hem af.

Laat de beschuiten samen met de meelsuiker in wat melk weken.

Voeg de rozijnen en 100 gr gesmolten boter toe en kruid met een weinig zout en kaneel.

Voeg er vervolgens ook de gekonfijte en fijngesneden citroenschil, de brandewijn en de eitjes bij.

Giet alles in een ingeboterde en door de suiker gehaalde vuurvaste schotel.

Beleg met klontjes boter en bestrooi met broodkruim.

Bak de bereiding gaar in een oven van 160°C.