Watalappan (pudding uit Sri Lanka) |
|
2 eieren 3 dooiers 1 lepel witte basterdsuiker 250 ml room 200 ml dikke kokosmelk kaneel kardamom foelie maïzena 200 g jaggery gula djawa of hakuru |
|
BereidingKlop 2 eieren en 3 dooiers met 1 eetl witte basterdsuiker romig.Breng au bain Marie 250 ml room en 200 ml dikke kokosmelk aan de kook. Dan mengsel al roerend aan eieren toevoegen. Daarna beetje kaneel, beetje kardamom en beetje foelie erbij. Daarna weer voorzichtig au bain marie verwarmen tot massa dik wordt. Bij begin schifting pan direct in koud water en flink roeren. Indien het niet meer bindt, een beetje maïzena in water toevoegen. Op laten stijven. Dan 200 g jaggery, gula djawa of hakuru met een kopje water toevoegen en roerend boven laag vuur oplossen. Oplossing zeven en inkoken tot stroperige vloeistof. Over pudding gieten. |
Home > Recepten