Wijncrčme |
|
5 dl rode wijn restje likeur schilletjes van citrusvruchten 1 vanillestokje 2 eetlepels honing 1 kruidnagel 4 eierdooiers 2 eieren 100 g suiker 4 dl slagroom 40 g suiker enkele blaadjes citroenmelisse |
|
BereidingDoe de rode wijn met likeur, citrusschilletjes, opengesneden vanillestokje, honing en kruidnagel in een pan en laat dit inkoken tot een siroop.Zeef de siroop boven een kom en laat hem afkoelen. Roer de eierdooiers, de eieren en 100 g suiker au bainmarie met de staafmixer schuimig tot de saus bindt. Roer de siroop erdoor en laat het geheel afkoelen. Klop de slagroom stijf met 40 g suiker en spatel deze door de siroopmassa. Laat de wijncrčme opstijven in de koelkast en garneer met citroenmelisse. Als u het opkloppen van de eieren te veel werk vindt, kunt u dat achterwege laten. De wijncrčme blijft dan niet zo stijf, maar is evengoed lekker. NotitiesLekker met in rode wijn gepocheerde verse vijgen |
Home > Recepten