Home > Recepten

Chocolade-sinaasappelmousse, witte

1 sinaasappel

2 blaadjes gelatine

150 g witte chocola

5 lepels melk

1.5 lepel sinaasappellikeur

250 ml slagroom

30 g melkchocolade
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bereidingstijd: 4 wijde ijscoupes a 2 dl.
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.

Week de gelatine 5 minuten in ruim water.

Breek de witte chocolade en doe in een pan, roer de melk erdoor en laat de chocolade au bain marie smelten, daarna laten afkoelen.

Verhit 2 lepels sinaasappelsap. Neem van het vuur en roer de gelatine erdoor.

Roer het gelatinemengsel, rasp en likeur door de chocolade.

Laat iets opstijven in de koelkast. Klop de slagroom bijna stijf en spatel door de chocolademousse.

Doe in de coupes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller krullen van de melkchocolade en garneer de mousse ermee.