Home > Recepten

Chocolademousse met advocaatmousse, witte

2 blaadjes witte gelatine

150 g witte chocola

1/2 dl melk

2 dl slagroom

1 lepel suiker

1 lepel roomlikeur



Mousse:

3 blaadjes gelatine

2 dl advocaat

2 dl slagroom

1 zakje vanillesuiker

vruchtensaus
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Gelatine weken.

Verbrokkelde chocola au bain Marie in melk smelten (max 32 graden).

Gelatine uitknijpen, in 2 eetl. heet water oplossen en bij chocolademelk roeren.

Slagroom stijfkloppen met suiker en likeur en door mengsel scheppen.

Afgedekt in koelkast laten opstijven.



Gelatine uitknijpen en in 2 eetl. heet water oplossen. In dun straaltje bij advocaat (op kamertemperatuur) roeren.

Slagroom en vanillesuiker stijfkloppen en bij advocaat spatelen. Afgedekt in koelkast laten opstijven.



Op elk bordje een lepeltje (aardbeien of zo)-saus scheppen. Met ijslepel of 2 eetlepels "quenelle"bolletjes uit de mousses draaien en over de borden verdelen.