Pizza 3 |
|
voor 4 pizza's van 23 cm of 6 calzones. 500 g bloem bloem om te bestuiven 25 g verse of 15 g gedroogde gist 250 ml warm water beetje suiker 14 lepels olijfolie |
|
BereidingZeef meel en zout boven de kom.Los het gist op in ½ glas van het warme water, als het begint te schuimen bij de bloem gieten. Voeg 3 lepels olie toe en genoeg water om een stevig deeg te krijgen. Giet het water er geleidelijk bij en kneed minstens 10 minuten tot een elastisch deeg. Daarna een drupje olie in de kom gieten en het deeg er door rollen tegen uitdrogen, dan onder een vochtige theedoek en op een warme plaats een uurtje laten rijzen. Sla plat, kneed enkele minuten door, de rest van de olie erbij en nog eens 30 minuten laten rijzen. Verwarm de oven voor op 240°. Verdeel het deeg in 4 ballen en rol dun uit (½ cm). Leg op een ingevet bakblik en leg een vulling erop. Bak ca.25 minuten tot de bodem en randen knapperig zijn. Direct serveren. |
Home > Recepten