Lasagna con Mozzarella e erbe estive |
|
4 lasagnevellen zout peper 1/2 zakje verse Italiaanse kruiden (AH) 2 tomaten 125 ml slagroom 1/2 theelepel salie 1 Mozzarellakaasje van 125 g 50 g geraspte Parmezaan boter om in te vetten |
|
BereidingKook de lasagne in 8 minuten beetgaar.Kook ruim water, dompel hierin de kruiselings ingesneden tomaten, ontvel ze, verwijder het zaad en snij in kleine blokjes. Ris de kruiden van de takjes en knip fijn. Breng de tomatenblokjes op smaak met zout, peper en 1 cth Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 200°. Breng in een steelpan slagroom en salie aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Van het vuur af op smaak brengen met zout en peper. Snij de Mozzarella in kleine plakjes. Vet de ovenschaal in. Laat de lasagne uitlekken. Verdeel op de helft van elk vel wat kaas, plakjes Mozzarella, 1 cth Italiaanse kruiden en nogmaals kaas. Vouw de vellen dubbel, druk de zijkanten goed aan en leg in de schaal, schenk de salieroom erover. Zet ca. 5 minuten in het midden van de oven zodat de kaas gesmolten is. Leg met een pannenkoekmes de lasagne op 4 borden. Garneren met de tomaatblokjes en de rest van de kruiden. Benodigdhedenovenschaal van 25 x 25 cm |
Home > Recepten