Lasagne met ham en spinazie |
|
900 g diepvriesspinazie 3 uien 75 g boter 75 g bloem 0.75 l volle melk 2 laurierblaadjes 125 g Bressot met ham 100 g geraspte Parmezaan zout peper 1 bakje oesterzwammen 2 lepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1/2 lepel chilipoeder 2 theelepels tijm 4 tomaten 400 g gegrillde achterham in plakken van 1/2 cm 1 pak (250 g) lasagnevellen 250 g Schwarzwalder schinken 2 lepels boter om in te vetten |
|
BereidingLaat in een vergiet de spinazie in 2 uur ontdooien.Snipper de uien heel fijn. Smelt de boter, fruit 1/4 deel van het ui in 2 minuten zachtjes glazig. Roer bloem erdoor. Scheutje voor scheutje al roerend de melk erbij doen. Roer tot een gladgebonden saus ontstaat. Voeg de laurier toe en laat de saus 15 minuten sudderen, af en toe roeren. Roomkaas en kaas toevoegen en al roerend laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper en iets laten afkoelen. Snij de oesterzwammen in reepjes. Verhit de olie en fruit de rest van het ui 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit, voeg de oesterzwammen toe en bak al omscheppend 3 minuten. Schep chilipoeder en tijm erdoor. Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze even in het kokende water, spoel onder koud water af, ontvel ze, snij het vruchtvlees in stukjes. Druk met een houten lepel vocht uit de spinazie. Schep het oesterzwammenmengsel en de tomaat door de spinazie. Snij de achterham in blokjes. Verwijder de laurier. Vet de schaal in, doe op de bodem 1/4 deel saus, dan een laag lasagnevellen, dan 1/4 saus en ½ hamblokjes, de helft van de spinazie, plakjes Schwarzwälderschinken, lasagne, 1/4 saus, rest van de ham en spinazie, Schwarzwälderschinken, lasagne, de rest van de saus. Bedek met alufolie. Verwarm de oven voor op 200°. Zet de lasagne 30 minuten in de oven. Verwijder de folie en laat nog 15-20 minuten goudbruin en gaar worden. NotitiesLekker met tomatensaladeBenodigdhedenrechthoekige ovenschaal van 2 liter. |
Home > Recepten