Home > Recepten

Lintmacaroni met ham en schorseneren

1 kg schorseneren of 1 blik netto 575 g

1/2 l melk

500 g broccoli

300 g groene lintmacaroni

3 lepels boter

50 g bloem

2 lepels creme fraiche

zout

200 g geraspte belegen kaas

150 g gesneden achterham
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Bron: Anja Boer

Bereiding

Schorseneren wassen. In ruim water ± 5 min. koken. Afgieten. Iets laten afkoelen. Schil en stronkjes verwijderen. In stukken van ± 5 cm snijden. In ruim water met 3 el melk, schorseneren in ± 20 min. gaar koken.

Van broccoli droge uiteinden verwijderen. Wassen. Stronken in stukjes snijden. Stronkjes ± 5 min. koken. Roosjes toevoegen. In nog ± 5 min. gaar koken.

Lintmacaroni gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten. In vergiet onder koud stromend water afspoelen.

Ovenschaal (inh. ± 1½ l) invetten.

In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Van vuur af crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout.

Achtereenvolgens in ovenschaal doen: schorseneren, lintmacaroni, broccoli en saus. Met kaas bestrooien. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Plakjes ham oprollen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Op rooster in midden van oven macaronischotel in ± 30 min. goudbruin en heet laten worden. (Als kaas te bruin wordt schotel afdekken).

Hamrolletjes in stervorm erop leggen.

Notities

Lekker met kropsla met komkommer.

(Esther Westerveld:) Van Anja Boer uit Amsterdam komt deze ovenschotel vol groente, groene lintmacaroni en kaassaus. Hij is heel goed de avond van tevoren te maken. Op de dag zelf hoeft u hem dan alleen nog maar even in de oven te zetten.